Tuvan kalusteet vol. 2

No nyt ne kalusteet ovat meillä! Tosin ne ovat vielä pinossa tuvan lattialla, mutta kuitenkin nyt meillä :) Puuseppä tulee huomenna ja aloittaa ruokakomeron kasaamisesta. Meillä oli lähinnä miehellä ehdoton toive sisään käveltävästä ruokakomerosta ja kyllä sellainen sinne nyt tulee. Meillä oli lähtökohtana ja mielessä vanhat keittiönkalusteet, jotka ovat 1950-luvulta ja olivat edelleen tosi hyvässä kunnossa. Ne ovat nyt tuolla pirtissä odottamassa uutta elämää tähän taloon, jahka tämän talon 1970-luvun keittiöstä jaksetaan hankkiutua eroon. Ja ajatus oli, että jos ne kaapit olivat vielä viidenkymmenen vuoden jälkeen täysin kunnossa, niin me halutaan samanlaiset. Ettei nyt ainakaan meidän elinaikana tarvitse uusia hankkia. Tilantarve oli vaan vähän toisenlainen, kuin silloin 50-luvulla mummulla ja vaarilla on ollut, sen vuoksi haluttiin kokonaan uudet kaapistot. Ja sitten kun tiedettiin, että tähän toiseen taloon ne kuitenkin laitetaan. Niissä on mm. puiset ritilät tiskikaapissa :) Nyt meille ei tule tiskikaappia ollenkaan, koska se näyttää aina tältä:
Eli ymmärtänette varmaan, että olen varautunut elämään kokonaan ilman tiskikaappia. Tätä nykyistä versiota on yritetty ylläpitää viimeiset 15 vuotta, mutta lopputulos on koko ajan sama. 

Mutta, tässä näitä kalusteita nyt on! En millään malttaisi odottaa huomista ja sitä, että pian kalusteita näkyy paikoillaan. Nämä kalusteet on tilattu, tai sovittu lähinnä viime kesäkuussa, joten on niitä odoteltukin. Puusepän perheelle tapahtui hirveä tragedia juuri meidän tarjouspyyntömme jälkeen, emmekä ole oikeastaan hoputtaneet häntä ollenkaan. Mutta kyllä silti on ihanaa, että ne kalusteet ovat nyt jo tuolla tuvassa. Rungot näissä on jotain puristelevyä, koska ne eivät elä niin kuin puu. Kaikki muu on sitten puusta. Laatikot ovat koivua ja ovet samaten. Laatikkokoneistot ovat ihan nykyaikaisia, sellaisia hienoja hiljaisesti sulkeutuvia (kuvassa ei siis ole vielä koneistoja paikoillaan) ja lisäyksenä, että nyt meillä ei ole koneistoja ollenkaan ja jonka seurauksena kaikki laatikot on täynnä puupölyä, jota tulee joka kerta, kun laatikoita aukoo ja sulkee... Ja joka on todella mukavaa. Saranat, nupit ja muut vetimet on tilattu Rakennusapteekista. 
Ehkä huomenna jo pääsee ruokakomeroon tutustumiskäynnille. Jeeee!

- Sara4 kommenttia:

 1. Meillä on melko saman tyyppiset keittiön kalusteet, puusepällä teetetyt myös.

  Tulee kaunis keittiö teille!

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Keittiön kaappien profiili on valittu jo nelisen vuotta sitten ja siinä päätöksessä sitten pysyttiin. Ehkäpä niitä jaksaa katsella seuraavat 50 vuotta :)

  VastaaPoista
 3. Vaikuttavat todella kauniilta kaapeilta. Hyvällä tuurilla täällä saattaapi olla asennuksen jälkeinen kuvakin ;)

  VastaaPoista
 4. Voi kiitos! Näinpä olis tarkoitus saada kuvia, jahka puuseppä pääsee paikalle. Ehkä huomenna, se on tämän hetken tarkin tieto :)

  VastaaPoista