Remontti-jatkokertomus, chapter 1.

Selailin noita vanhoja kuvia ja ajattelin kirjoittaa pienen jatkokertomuksen. Ja kun omaan mahtavat kirjoittajanlahjat, aiheenani on remontti. Mikäs sen mielenkiintoisempaa! Tätä voi sitten lueskella iltasaduksi kun Samut ja Sallat ja Tatut ja Patut tympii :)

Silloin kun me muutettiin tänne, niin kyllähän me tiedettiin (ainakin osin), mihin oltiin kätemme sidottu. Mies teki heti alkuunsa remonttilistan, joka taisi ulottua vuoteen 2020. Sekin taitaa olla tällä hetkellä kuitenkin vielä positiivista ajattelua :) Päätettiin aloittaa pienesti ja jatkaa sitten koko ajan sitä mitä pystytään. Putki- ja sähkö- ja kaivuutyöt ollaan teetetty muilla, mutta muuten sitten tehty itse. Välillä onneksi ollaan saatu apua ystäviltä ja sukulaisilta.


Ekana kesänä, kun kaupungista tänne muutettiin, niin aloitettiin punamullan keittelyllä ja maalattiin navetan ja sikalan auringonpuoleinen seinä. Se oli mukavaa ja antoi vähän makua tästä kaikesta itse tekemisestä. Tässä vaiheessa ei oltu purettu vielä mitään ja oltiin ihan autuaan tietämättömiä vielä niistä "oikeista" remonttihommista. Oltiin kyllä aiemmat kaksi kaupunki-kerrostaloasuntoa remontoitu kokonaan, mutta ehkä ne nyt kuitenkin painii vähän eri sarjassa. 

  Se ensimmäinen vuosi muutenkin vähän kerättiin voimia ja tehtiin sitä remonttilistaa. Ensimmäisenä oikeana isona remonttina pitikin sitten jo rakentaa katto vanhaan kanalaan. Kanalan katto oli oikeastaan ainoa, mihin piti puuttua niin pian kuin mahdollista, se oli niin huonossa kunnossa. Betonitiilet katon päällä olivat 1950-luvulta katon ruoteetkin olivat paikoin niin huonot, että ne oli vaihdettava. Tämä katto tehtiin talkootöillä, lämmöllä ajattelen vieläkin niitä, jotka tämän parissa uurastivat! Ja kyllä se onneksi valmistuikin :) Katon kaikki kannakkeet ja ruoteet vaihdettiin ja tiileksi tuli Hämeen kattomiehiltä (olikohan se nyt oikein toi nimi, täytyy vielä tarkistaa) betonitiili. No sitten seuraavaksi pitikin jo aukaista piha. Sähköjä uusittiin, jotta saatiin aloitettua maalämpöremontti.  Tätä pihaa on kaivettu meidän täälläoloaikana niin kamalan paljon, että hirvittää vieläkin :) Samalla ajateltiin, että kaivetaan ikivanha öljysäiliö (eli viimeistä edellinen) pois pihasta, mutta kun kaivajat olivat saaneet säiliön näkyviin, tultiinkin sitten toisiin aatoksiin. Sai jäädä.
Tämän jälkeen piti piikata kellarista vanha betonilattia pois, jotta sinne saataisiin vedettyä uudet viemäriputket ja sitten ne maalämpöputket.Ja tässä on sitten joku maalämpöhässäkkä tuossa pellon laidassa. Meille sitä maalämpöputkea kaivettiin tuohon meidän peltoplänttiin 800 metriä metrin syvyyteen. Ja tässä on se osio, mihin tulee pellolta tulevat putket ja jatkavat tästä sitten meidän kellariin maalämpöpumpun luokse. Se, miten nämä putket saatiin sinne kellariin, on sitten niin muheva juttu, että jätänpä sen ensi kertaan! Mitä aurinkoisinta päivää!

- Sara

2 kommenttia:

  1. Hei, täältäpäs löytyi mielenkiintoinen blogi. Jään kiinnostuksella seuraamaan :)

    VastaaPoista
  2. Kiva, että löysit, tervetuloa vaan kovasti!

    VastaaPoista