Iloiset putket

Meillähän piti uusia kaikki putket ja kaikki sähköt. Kaikki putket taitavat nyt olla paikoillaan, sähkötöitä on aloitettu. Putkien vaihtohan on aika tyyristä puuhaa ja mikä parasta, sehän ei näy mihinkään! Iloinen asia kuitenkin on, että putket ovat kivan värikkäitä ja taas, lattian allehan ne piilotetaan. Muutenkin tuntuu, että suurin osa kaikista tärkeimmistä remonteista on niitä, jotka eivät näy mihinkään tai vaikuta asumismukavuuteen millään lailla. Esim. vanhan kanalan katto. Mutta, tiedänhän minä, että ne, jos mitkä ovat tärkeitä. Ja on mukavaa ajatella, että näiden putkien vuotovaara on mitätön, sähköt eivät todennäköisesti ole meille vaaraksi, kanalan katto ei romahda ym.

Putkia on siis iloisesti vedetty ympäri taloa rossipohjan päälle ja eristeet puhallettu päälle. Patteriputkisto on siis vesikiertoinen ja toimii maalämmöllä, joka muuten on toiminut jo melkein neljä vuotta ja hyvin. Kaikki patterit on vaihdettu ja patteri- sun muut vettä kuljettavat putket ovat suojamuovissa. Putket ovat myös sellaisella kaadolla, että jos jossain alkaa joku putki vuotamaan, se vuotaa suoraan kellariin, eikä jää kastelemaan mitään matkan varrelle.

Pistänpä päivän piristykseksi muutamia kauniita putkikuvia:Tässä alla olevassa kuvassa näkyy jakotukki (johon minun käsittääkseni suurin osa tämän päädyn putkista jollain lailla saapuu tai lähtee :) Ja tähän on siis WC.
Vaikka toisaalta, kun näitä kuvia nyt katsoo, niin ehkä se on ihan hyvä, että putket kuitenkin kulkevat lattian alla. Eikä vaikka päällä :) 

- Sara


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti