Remontti-jatkokertomus, chapter 3.

Jatketaanpas kauniin, aurinkoisen helmikuisen päivän kunniaksi vielä jatkokertomusta. Kun nyt ei ole tällä hetkellä raksallakaan tapahtunut mitään, niin kai tätä saagaa jaksaa vielä hetken :)

Maalämmöt saatiin onnistuuneesti peltoon ja kellariin ja tämän kaiken ohessa tehtiin myös uudet viemäriputket samaiseen kellariin + asennettiin lattialämpö kellarin lattiaan. Kun kellarista piikattiin vanha sementti pois, huomasimme, että meidän talommehan seisoo hienonhienon hiekan päällä. Sinne olisi voinut perustaa vaikka minkälaisen hiekkalinnanrakentamiskilpailun! Mutta putket tuli. Kellariin tulee kodinhoitotila ja wc, missä on suihku. Joten tarvittiin kaksi pistettä lavuaareille, yksi suihkulle ja yksi pöntölle. Kellarin lattia on ainoa paikka, mihin tulee lattialämmitys ja lattiaan tulee terracotta-laatta. Vielä vähän arvotaan, mistä laatta tulee, mutta tällä hetkellä on yrityksessä yksi ruotsalainen jälleenmyyjä.Lattialämmityksen asensi sama firma, joka teki maalämpötyöt. 


Seuraavana vuorossa oli meidän nykyisen asuintalomme yläpohjan eristys, joka oli kertakaikkisen minimaallinen. Ja vanha. Sillä iällähän ei ole merkitystä, jos eriste on kuivaa ja mekin jätimme osittain vanhan eristeen uuden ekovillan alle. Mies paperoi vanhat eristeet ja ekovilla puhallettiin siihen päälle. Se ekovillan puhallus on nopeaa toimintaa ja se on myös mukavaa, kun ne ekovillan miehet tekevät sen kokonaisuudessaan. Se vain pöllyää aika paljon ja tämä meidän vinttimme on nyt käyttökelvoton. Ekovillan päälle ei tehty mitään lattiaa, eikä sen alle edes koolauksia, koska ajateltiin, että tilasta tulee liian matala mitään tarkoitusta varten. Ja lisätilaa säilytykseen me ei tarvita.  Samana kesänä tehtiin myös tytöille leikkimökki. Nyt meillä on punainen rivi, valkoinen rivi ja keltainen rivi. Eräät olivat kohtalaisen iloisia sutiessaan keltamultaa...


Tänään illalla on vuorossa tuvan lattian loppuun hiominen ja lipeöiminen, huomenna öljy. Sitten toivoisinkin jo näkeväni puusepän ja keittiökalusteita :)

- Sara

2 kommenttia:

 1. Heippa!
  Nyt ehdin kommentinkin jättää.
  Näitä wanhan talon remontointi blogeja mielellään seuraan, koska syystä on kiinnostusta aiheeseen.
  Kiva kun vierailit blogissani ja tervehdyksen jätit :)
  Olen näin jälkikäteen yrittänyt meidän rempan vaiheita blogiin kirjoitella, jotta on joku mistä sitten muistella remontin etenemistä ;)
  Ajanpuute vaan vähän vaivaa, eikä kummoista juttua ole viime aikoina ehtinyt raapustaa.

  Teillekin tulee lipeällä käsitelty lattia, meillä on salissa ja tyytyväinen olen ollut.

  Mukavaa viikon jatkoa ja tsemppiä remppaan!

  VastaaPoista
 2. Kiitos kiitos! Huomasin myös teidän lipeöineen lattiaa ja kiva kuulla, että olette tyytyväisiä! Me ei laiteta sitä valkoista öljyä, eli ei tule varmasti olemaan sitten niin vaalea.

  Samoin mukavaa viikonjatkoa!

  VastaaPoista