Tuvan remontti

Tupa (tai nykyään keittiö) on se kodin sydän. Ja niin on tarkoitus edelleen jatkaa. Meille ei tule varsinaista olohuonetta, joten luulisin, että tupa tulee olemaan meidän kodin tärkein huone. Tupa on siis remontoitu edellisen kerran v. 1956, jolloin sinne laitettiin muovilattia, rakennettiin vesijärjestelmät ja vuorattiin seiniä huokolevyillä. Tuvasta oli erotettu kaksi piiankammaria, jotka purettiin ja näin tupa suureni, tila on n. 45m2. Tupa voitti rakennusvuonnaan Pellervo-lehden Uusi Tupa- kilpailun, josta on kyllä kuultu erinäisiä kertoja... Ja hienohan se oli!

Lähtötilanne meille oli muovilattioiden poisto ja lattialankkujen kunnon tarkistus. Huono. Siis lattialankkujen kunto. Se oli pettymys, koska tottakai sitä oli toivonut, että lankut olisivat hienot ja leveät ja vanhat ja hyväkuntoiset. Totuus oli kyllä kaikkea muuta. Kaikki piti poistaa, hirsiä piti seinistäkin vaihtaa. Koko alapohja piti tyhjentää, maapohjaa alentaa, lattiankannattimet rakentaa uudestaan ja hankkia uusi lankku. Nyt ollaan siinä tilanteessa, että lattia odottaa pintakäsittelyä, (lipeä ja öljy+suopa) ja sitten puuseppä saa tulla rakentamineen keittiökalusteineen!

Tuvan lähtötilanne, tilapäinen varasto :)


Tuvan tilapäinen siivous:Tuvan totaalinen sotkeminen, eli vanhan, osittain erittäin märän eristeen poisto:


Rossipohjan korjaus, alapohjan kuivatus, hirsien vaihto, uusien putkien veto:


Tuvan pehmustaminen, eli puhallettu ekovilla kauttaaltaan:


Uuden lattian tekeminen: 


Katon maalaus: 


Uusi lattia on douglas-kuusta ja vanha katto oli ennen pinkopahvien alla. Nyt se on maalattu Uulan purjon (!!) värisellä munamattapellavaöljymaalilla.  Seiniin on laitettu vanhan huokolevyn päälle uusi huokolevy, nyt ei muistu kyllä mieleen, kuinka paksuja noi levyt mahtoi olla... Huokolevyjen päälle tulee vielä pinkopahvit, jotta tapettien mahdollinen repeily saataisiin minimoitua. 

Paljon on tehty, mutta paljon on vielä tekemättäkin. Jaksamista meille :) Ainakin aurinko on tänään täällä!

- Sara

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti