Peräkamarit ja lattiat

Minähän lähdin kirjoittamaan tätä blogia siinä vaiheessa, kun jotain alkoi jo tapahtua. Mehän ollaan käytetty miettimiseen ja hitaaseen tekemiseen, töiden ja lasten ohella, ihan hirveesti aikaa. Mutta Panu Kaila taisi joskus sanoa, että talossa täytyisi ensin asua, ennen kuin tekee mitään. No, me ei olla kirjaimellisesti noudatettu tätä, vaan ollaan asuttu viereisessä talossa. Ehkä senkin voi hyvällä tahdolla laskea asumiseksi...?

Nyt on kuitenkin kaksi melkein valmista lattiaa ja ne ovat peräkamareiden, tulevien lastenkamareiden lattiat. Toiseen kamariin piti tehdä kokonaan uusi lattia, toiseen saatiin vanhat, kuluneet lankut takaisin paikoilleen. Molempien huoneiden lattiaeristys lapioitiin ikkunasta ulos ja eristettiin taas puhellettavalla ekovillalla. Eli altapäin tässä järjestyksessä: rossipohja, (patteriputket suojaputkessa), ekovilla, tuulensuojapaperi ja sitten lattia. Toisessa kamarissa on uusissa lankuissa lipeäkäsittely, öljy ja suopakuuraus, toisessa kamarissa taas Uulan öljypohjainen lattiamaali. Maalattuun lattiaan tulee vielä koristereunukset, koska ne olivat siinä ennenkin. Eli ikäänkuin olisi smyygit lattiassa, mutta vain maalattuna. Ekovillaus näistä kuvista nyt puuttuu.

Tässä kamari nro 1.Ja valmiina, vaikka kuva on ihan pimiä :)


Ja tässä kamari nro 2. Vanhat, todennäköisesti alkuperäiset lankut maalit päällisin puolin poistettuna:Alapohja:Putkistoja:


Melkein valmis lattia ilman koristemaalauksia:
Tästäpä taas jatketaan :)

- Sara

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti