Pien päivitys tapahtuneesta

Aiemmin tapahtunutta:

Muutto Kylä-Laurilan tilalle tapahtui kesällä 2006. Silloin perheemme oli vielä nelihenkinen ja muutimme samassa pihassa olevaan viereiseen taloon, eli tähän:


Muutaman ensimmäisen vuoden aikana keskityimme lähinnä lämmitysjärjestelmän päivittämiseen, öljylämmityksestä maalämpöön ja putkiston saattamiseen tämän päivän tarpeita vastaavaksi. Samalla uusimme pari kattoa ystävien talkooavustuksella, kaivoimme pihaa auki useammastakin kohdasta milloin minkäkin johdon tai putken vuoksi, lisäeristimme saunan vinttiä, asuintalomme vinttiä ja päärakennuksen ullakkoa, purimme yhtä sun toista kehnokuntoista ja korjasimmepa myös jotain. Talon rouvashenkilönä olen enemmänkin ollut statistin roolissa, ihan jo pienten lastemme vuoksi. Kolmas tyttäremme syntyi maaliskuussa 2010 ja tässähän sitä olisi puuhaa ihan ilman remonttiakin :)

Nyt olisi tarkoitus alkaa pitämään ihan jo itsemmekin vuoksi päiväkirjaa kaikesta tapahtuneesta. Tällä hetkellä olemme tilanteessa, joka meidän mielestämme lähestyy jo melkein muuttovalmista, mutta luulisinpa, että sitä se ei ole kenenkään muun mielestä. Mutta jos nyt vertaa siihen, mistä on lähdetty, niin  kyllä se muutto jo häämöttää!

Pari kuvaa lähtötilanteesta, ja tiedän (!!!), että ensimmäinen ajatus on kenellä tahansa kuvia katsellessa (myös minulla), että miksi tuolla on tehty yhtään mitään!

Totuus on kuitenkin se, että edellinen remontti on tehty vuonna 1956, jolloin on myös tuotu vesi putkia pitkin sisälle. Tämän seurauksena kosteutta oli rossipohjassa asti useammassa eri kohdassa ja purkaa piti. Tuvan alla ei myöskään ollut ryömintätilaa, joten maapohjaakin piti alentaa. Kaikki sähköt pitää vielä uusia (kaikki vanhat on melkein ratkottu pois), kaikki putkistot on jo uusittu. Lattiat oli peitetty muovimatoilla ja ne on joka paikasta nyt poistettu. Ja muovia ei muutenkaan tähän taloon tule! Eristykset ovat olleet mitättömiä kaikissa alapohjissa, nyt siellä lämmittää puhallettu ekovilla. Lattiankannattimet on uusittu jokaisessa pienemmässä huoneessa ja tuvassa. Ainoa, mihin ei tällä hetkellä kajota, on sali. Se tulee olemaan niin suuri urakka, että se säästetäänkin vähän myöhemmäksi. Mutta siis kuvia:

Tupa:


Näkymä ruokasalista tupaan: Sali:


Näkymä salista peräkamareihin:


 Näkymä tuvasta talon läpi toiseen peräkamariin:


Ehkäpä jo huomenna jatketaan rujoilla remonttikuvilla, jotta järkytys olisi taattu :) 

- SaraEi kommentteja:

Lähetä kommentti