Lomailua, eli pyykistä asiaa

Tällä viikolla olen taas saanut ihmetellä, että mitä ihmettä mahdoin tehdä silloin kun oli vain yksi lapsi? Meillä on isommat tytöt viettämässä mummilassa hiihtolomaviikkoaan ja minä olen kotona pienimmän kanssa. Meillähän on ollut oikein mukavaa :)! Ollaan siivottu kaappeja toisensa jälkeen, sotkettu salia KOKO ajan, käyty katsomassa mummua ja käyty jopa kaupungissa! Ensin ajattelin, että pienin tylsistyy täysin ollessaan vain äidin kanssa (tai tuleehan isäkin kotiin aina työpäivän jälkeen), mutta ehkä pienenkin tarvitsee välillä äidin huomiota kokonaan itselleen. Näin dramaattiseen lopputulokseen olen tullut. Meillä ei asu ketään sukulaisia lähellä, joten tällainen tilanne toistuu maksimissaan kaksi kertaa vuodessa. Muistaakseni tytöt ovat olleet yökylässä mummilassa ilman meitä viimeksi viime kesänä.

On muutamia asioita, mitkä vaikeutuvat huimasti kun isommat tytöt eivät ole kotona. Esimerkiksi pyykinpesu. Meillä on pyykkikone vaihtanut paikkaa ehkä eniten kaikista kalusteista. Kesällä hankitun uuden pyykkikoneen (mistä vieläkin jaksan joka kerta iloita, kun sen näen) ansiosta ei tarvitse enää mennä kylmään saunaan viedäkseen pyykkiä koneeseen, vaan pyykkikone sijaitsee valkoisen rivin kellarissa, joka on täydellisessä remonttivaiheessa. Aiemmin kuivatimme pyykit täällä sisällä ja nyt ne kuivatetaan valkoisen rivin peräkamareissa. Tämä pyykkiasioiden sijaitseminen viereisessä talossa vaatii kamalasti aikaa. Tai ainakin siihen on hyvä uskoa :)

Suurinpiirtein näin se sujuu meillä:

1. Lajittele pyykit järkyttävästä kasasta
2. Kanna pyykit kasseissa (IKEA:n loistavat siniset kassit tähän tarkoitukseen) kellariin, joko ulkokautta ruuvimeisselillä ovi avaten, tai sisäkautta todella ahtaita portaita pitkin taskulampun kanssa
3. Valitse pyykkiohjelma (usein valitsen lyhyen ohjelman, 1h, mutta oikeastaan ihan sama valitsenko sen vai pitkän ohjelman, 2h45min, koska pyykit lojuvat kuitenkin vähintään sen ajan koneessa muutenkin)
4. Hae pyykit koneesta ja laita uudet
5. Vie pyykit kuivumaan tällä hetkellä peräkamariin, johon ei tule valoa (ei siis koko talon siihen päähän). Siellä ei ole kiva olla pimeällä tai sitten menee hirveästi aikaa siihen, että etsii remonttilamput ja jatkojohdon. Yleensä ihan liiallinen homma.
6. Hae ne sitten joskus sieltä

Tämän kaiken vaikeutena enimmäkseen on se, että sekä pyykkikone, että kuivaustila on tuossa toisessa talossa. Kellariin ei pienimmän kanssa voi mennä (lue: ei voi laskea lattialle), portaissa ei voi pienimmän kanssa kulkea (ei siis kertakaikkiaan mahdu) ja sitäpaitsi pitäisi pukea hänet jonkinlaisiin ulkovaatteisiin, koska ulkona on jatkuvasti melkein -20c. Kotona ollessaan isot tytöt jäävät pienimmän kanssa sisälle, kun hoidan pyykkihommia, mutta usein se pyykkien ripustaminen vie niin paljon aikaa, että kannan puhtaat pyykit peräkamariin ja odotan, että mies tulee kotiin (jotta voin rauhassa mennä niitä ripustelemaan). Yleensä siis miehen tullessa kotiin minä katoan pyykkeineni. Ja kyllä, meillä pyykkihuolto on melkein vain puuhiani. Samoin kuin hiirtenloukkujen tyhjentäminen on miehen :)

                                        Kesällä meillä kuivuu pyykit ulkona, sitä odotellessa!!


                                                                           - Sara

2 kommenttia:

  1. Tsemppiä pyykkien kanssa! Ei kyllä kuulosta mitenkään unelmatilanteelta :)))
    Vatsataudit voisi ainakin jättää väliin tuossa tilanteessa. Kesäkuivatusta odottelen minäkin, kuivausrumpu kun hajosi niin meni pyykin kuivatukset ihan uusiksi.

    VastaaPoista
  2. Tähän on jo totuttu :) Koko ajan (neljä ja puoli vuotta) on pesukone ollut eri talossa ja pyykinkuivatus samoin. En oikein osaa kuvitellakaan tilannetta, että ihan vaan käväisen alakerrassa pistämässä pyykit koneeseen tai kuivumaan. Mutta eiköhän siihen totu aika äkkiä! Ja vatsatauteja ei kiitos enää :) Mukavaa talvipäivän jatkoa!

    VastaaPoista