506 ikkunaa (ei ihan)

Ihan ensimmäiseksi tervetuloa uudelle lukijalle Terhille! Ja samalla tervetulotoivotus myös muille, jos olen sen unohtanut tehdä! Uusi kun olen täällä, enkä ole vielä ihan selvillä näistä etiketeistä :)

Tänään soin ajatuksen ihanille taloillemme. Joskus kuitenkin kadehdin hetkellisesti uusien asuntojen omistajia. Siis vain hetkellisesti. Esimerkiksi silloin, kun yritän saada nykyisen keittiömme hirveää muovimattoa pestyn näköiseksi. Tai kun siivoan makuuhuonettamme, jossa kolme ihanaa lastamme on käyttäneet tilaisuuden hyväkseen repimällä tapetteja. Nuorimmainenkin nykyään seisoo pinnasängyssään ja repii tapetteja saumakohdista, ne kun on tapetoitu pari senttiä toistensa päälle. Ja kaikki saumat pussittavat niin, että niitä on todella helppo repiä. Tauluilla olen yrittänyt paikata pahimpia paikkoja.

Tai kun on pakko pestä ikkunat. Yleensä sitä on lykätty niin pitkälle kuin mahdollista. Kerran siivooja on pessyt ne. Viime viikolla mies yllätti iloisesti pesemällä salin ikkunat tästä meidän nykyisestä asunnostamme. 72 ruutua. Minä sain eilen pestyä keittiön ikkunat, vain 16 ruutua, koska en ylettynyt pesemään kuutta ulkopuolella olevaa ruutua, enkä ehtinyt/jaksanut siirtyä eteenpäin.  Nyt pesua odottaa enää 48 + 6 ruutua, eli nopeasti laskettuna 54 ruutua. Tällä puolella on siis (jos eteisen oven ikkunat otetaan huomioon, mutta kuistin miniruutuja ei) 134 ruutua. Tuossa toisessa talossa niitä onkin sitten jo 292, jos kuistien pari-ikkunat ja vieraskuistin oven ikkunat lasketaan mukaan (mutta ei kellarin ikkunoita). Luulenpa silti, että on monen monta, joiden tilanne on vielä meitäkin paljon hurjempi, siis ikkunoiden määrän osalta. Me ollaan varmaan vanhoissa taloissa tällaista keskivertoa.

Meillä kävi siivooja vielä vuosi sitten, kun kävin töissä. Tänä vuonna, kun olen ollut kotona, päätin hoitaa siivoamisen ihan itse. Ja mielestäni olen onnistunut suht hyvin. Mutta luulen, että jahka muutamme tuohon toiseen taloon ja aloitan syksyllä taas itse työt, siivooja on taas enemmän kuin toivottu vieras. Ja erityisesti ikkunoiden pesun aikaan :)

                                                                          - Sara

P.s Olisi mukavaa tietää teidän muiden vanhojen talojen omistajien ikkunaprofiileista. Meidän ikkunoissa on, sekä vanhoissa, että uusituissa tuollainen selvä risti, kun katsoo ristikkoa. Täällä meilläpäin ollaan yhdessä vanhassa talossa törmätty samaan, mutta ei missään muualla.

6 kommenttia:

 1. Meillä on niin keskenään erilaisia ikkunoita, mutta kaikissa on kyllä tuo paksumpi risti... tosin useimmissa ikkunoissa nuo yläruudut on lisäksi omilla puitteillaan. Ja ne uudemmat näyttää lähes samanlaisilta kuin tuo kuvassa, paitsi siinä on tosiaan risti jakaa ikkunan ei puitteille ja alaosassa on jakopuite vain ulommassa lasissa.

  VastaaPoista
 2. Ja voihan olla, ettei olla ihan tarkkaan katottu muiden ikkunoita :) Hämeessä kun ollaan oltu, niin siellä ei ainakaan tollasia ole. (tai siis ne, mitä me ollaan huomattu katsoa)

  VastaaPoista
 3. Oi vitsi Katja, mä menin ja vahingossa poistin kommenttisi, kun tolla puhelimella söhelsin ja yritin julkaista :( Ja se olikin sitten ihan lopullinen se poisto, anteeksi! Meillä on kyllä tosiaan ihan vanhojakin (ei nyt ihan alkuperäisiä kuitenkaan) ikkunoita, missä se risti on. Vaikka uusiakin on, niin niissäkin on se risti.

  VastaaPoista
 4. Ihan muuta kuin ikkuna-asiaa eli ainakin mun koneella sun teksteistä jää oikea laita pois näkyvistä. Kaikilta riveiltä puuttuu sana tai pari joita sitten kontekstin mukaan koitan arvailla :) Oikeassa reunassa näkyy kyllä sitten tunisteet, muut blogit yms mutta leipätekstistä puuttu se oikea reuna. Onkohan tää vaan mun ongelma? Ja onnea ikkunanpesuun!!
  Leena

  VastaaPoista
 5. Tarkistinpa ihan asiakseni tämän ikkuna-asian maalla, eikä ollut vastaavanlaista (viime vuosisadan alusta). Enkä kyllä ole koskaan vastaavanlaista ristiä nähnyt tai sitten en ole huomannut. Mutta sen verran mielenkiintoinen havaintosi on, että täytyy alkaa seurailemaan... Tuohon edelliseen kommenttiin liittyen, minulla näkyy kaikki tekstisi kokonaan.

  VastaaPoista
 6. Olinkin muutaman päivän poissa koneelta ja nyt täällä taas.

  Leena, en kyllä ole tollasesta koskaan kuullutkaan. Näkyykö sulla jotkut muutkin blogit huonosti? Nyt kyllä epäilisin konetta...

  Hyvä Mieli, en ole minäkään tuota havaintoa tehnyt kuin ehkä vasta viime kesänä, mutta on ollut mielenkiintoista kyllä seurata sitä! Vaikken ikkuna-alalla olekaan :)

  VastaaPoista