Keskeneräistä ja jotain valmistakin

Nyt ollaan siinä tilanteessa (neljän ja puolen vuoden jälkeen), että sitä vaan koko ajan odottaa näkevänsä jotain valmista. Meillä oli viime viikko harvinainen siinä mielessä, että meillä olivat apuna mummi ja ukki, korvaamattomia sellaisia! Yleensä extra-apu tarkoittaa, että saadaan myös jotain extraa tehtyä. Myös minä. Ja plussana tälle mukavalle viikolle oli puuseppä, joka aloitti tuvan keittiökalusteiden kasaamisen.

Minun listallani oli se tuvan lattian viimeistely, kunhan hiomakoneen hammashihna suvaitsi saapua varaosaliikkeeseen ja mies ehti hioa lattian loppuun. Minulle oli varattu myös yläkerran WC:n lattian hiominen ja maalaus, jonka myös tein! Valitsimme värin yhdessä miehen kanssa jo aika päiviä sitten tapetin väriin sointuvaksi. Kun olin sutinut ensimmäisen maalikerroksen, puuseppä luuli sitä ohimennessään vesieristeeksi. Mutta ehkä se maalattu lattia vaatii sen tapetin, niin kaikki ymmärtävät, mistä se lattian väri on peräisin :)

Tuvan lattia on nyt kuitenkin valmis. Olen siihen todella tyytyväinen. Ihan vaan tosi pikkuisen hirvittää ne hamassa tulevaisuudessa siintävät uudet öljyämiskerrat. Kai silti siinäkin pystyy kehittymään.
Lopputulos on juuri sellainen, kuin toivottiin: himmeä, puunvärinen ja puuntuntuinen.Tässä seuraavassa kuvassa on saareke. Tällä hetkellä se on jo pultattu kiinni ja muutkin tämän puolen etuovet ovat paikoillaan. Saarekkeen pituus on 2 metriä ja syvyys metrin. Ruokakomeron pystytys oli puusepällä ensimmäisenä varsinaisen pystytystyönä. Komerolla on korkeutta n. 280cm ja siitä tulee kaikkien kuiva-aineiden säilytyspaikka. Olen jo hamstrannut kaikenlaisia purkkeja ja säilytyslaatikoita, jotta vältymme (toivottavasti!!!) kaikilta epämiellyttäviltä pikkuvierailta. 
Tässä viimeisessä kuvassa nostettiin jo uunikin väliaikaisesti paikoilleen. Alalaatikoista puuttuu etupaneelit ja ruokakomeron ovesta ja uunin yläpuolisesta kaapista nupit. Hesarit ovat vielä seinällä ja ajateltiinkin, että jos ne vaikka jättäisikin näkyviin ruokakomeron sisälle? Tai vaikka maalaisi vaan vaikka kevyen kuultomaalin päälle? Ne ovat mielestäni aika hauskat seinässä, vaikken nyt ihan koko tupaa jättäisi tuollaiseksi. Hauskana yksityiskohtana puusepän kokoamistyössä oli se, että hän kiipesi tuon uunikaapin päälle kontilleen kiinnittämään ruokakomeron ruuveja seinään. Ehkäpä minä hoidan kuitenkin kaappien päältä pölyjen pyyhinnän jollain muulla tavalla... Mutta eipä taida kaapit romahtaa ihan pienestä :)Aurinkoa ja valmista odotellen, 

- Sara

8 kommenttia:

 1. Iso ruokakomero olisi ihana!!
  Kaappien päältä ei tarvitse pyyhkiä pölyjä kun levittelee sinne sanomalehdet ja vaihtaa ne ajoittain uusiin. Pääsee paljon helpommalla kuin rasvapölyä hangaten. Yksi sivu riittää ja ohuena ei näy mihinkään.
  Tykkään tuosta ideasta jättää ruokakomeroon sanomalehtiseinät.

  VastaaPoista
 2. Kiitos mahtavasta vinkistä! Aion ehdottomasti laittaa niitä sanomalehtiä sinne kaapin päälle! Ruokakomerosta muutenkin täytyy sanoa, että kyllä se tulee olemaan yhden unelman täyttymys. Ja sinne kattoon sitten narusta vetämällä syttyvä lamppu :)

  VastaaPoista
 3. Kaunis tuli lattiasta. Ja pääasia, että olet itse tyytyväinen :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos! Ja hyvä asia on myös, että mieskin on tyytyväinen :)

  VastaaPoista
 5. Uusi erittäin mielekiintoinen löytö tämä blogi:). Heti kirjauduin lukijaksi ja kahlasin vähän noita aiempia kirjoituksiakin. Teillä on aivan upea paikka asua!

  VastaaPoista
 6. Hei Kirsi, kiitos kommentistasi ja mukavaa, kun löysit tänne! Täällä tosiaan yritetään saada paikkoja kuntoon ja varmaan kun loppuun päästään, niin alusta saadaan taas aloittaa :)

  VastaaPoista