Voihan pinkopahvi ja katolta jysähtänyt lumi!

Joopa joo. Eilen oltiin vielä positiivisen odottavaisella mielellä. Oltiin edellisenä iltana kasteltu kahdeksan vuotaa pinkopahvia tässä meidän salin lattialla. Pistetty muovia alle ja päälle ja annettu vettyä yli 24h. Me ollaan varauduttu pinkopahvittamaan kaikki uudestaan huokolevytetyt ulkoseinät (siis sisäpuolelta :)) ja loput sisäseinät tapetoidaan sitten vanhan tapetin päälle, niihin seiniin kun ei lisäeristystä tarvita. Mutta. Me ei olla koskaan laitettu pinkopahveja ennen, mutta minäkin ajattelin, että onhan sitä nyt hyvänen aika laitettu kymmeniä vuosia, joten eiköhän mekin ohjeilla selvitä. Meidän ongelma on lähinnä se, että me ei voida naulata niitä pahveja seinään, koska siellä on se huokolevy alla. Ne pinkopahvit liimataan. Ja nyt, kun ne säälittävän näköiset, roikkuvat, reunoistaan irti olevat pinkopahvit koristavat yhden makuukamarin seinää, mietin, että onko se sittenkään niin helppoa...

Tänään tajuttiin miehen kanssa muutama juttu, jotka ilmeisesti aiheuttivat tämän ikävän lopputuloksen:

a) pinkopahvit olivat liian kuivia
b) me laitettiin liimaa myös ikkunan ympärille, mitä ei olisi varmaan saanut tehdä

Mutta miksi tällaisista ongelmista ei voida rehellisesti kertoa vaikka ohjelappusessa? Että älä laita liimaa sinne ja tänne ja jos et kastele tarpeeksi, niin tapahtuu sitä ja tätä. Säästyisi moni amatööri monelta murheelta.

No, se eilinen päivä oli pinkopahvin täyteinen ja plussana navetan katolta tulivat koko talven lumet yhdellä rytinällä alas. Suoraan meidän autokatoksen eteen, jossa autot tietysti olivat. Mies sitten lapioi sellaisen metrin korkuisen kerroksen märkää lunta n. viiden metrin matkalta, jotta saatiin autot liikkeelle. Joskus tuntuu, että jokaisen omakotiasujan pitäisi saada traktori käyttöönsä, ihan silloin, kun sitä tarvitsee :)

Mutta jospa tänään olisi jo parempi onni niiden pinkopahvien kanssa ja jospa vaikka aurinkokin alkaisi paistaa, niin saataisiin tätä lumikuorrutusta vähän alenemaan. 


- Sara

4 kommenttia:

 1. Tsemppiä pinkopahvien kanssa! Me lintsattiin sen vaiheen yli ja laitettiin tapetti suoraan huokolevyyn. Johonkin huoneeseen vois kyllä kokeilla sitä pinkopahvitustakin.

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Me laitetaan noi pinkopahvit lähinnä sen vuoksi, etteivät tapetit repeilisi niin paljon. Mutta enpä tiedä, onko tästä apua. Mitäs te teitte niille huokolevyjen saumoille?

  VastaaPoista
 3. Paperoitiin ne saumat. Mistään ei ole tämän viiden asumisvuoden aikana repeilleet tapetit tai saumat. Kyllähän pinkopahveilla saa aikaan ihan eri tunnelman.

  VastaaPoista
 4. Olettepas onnellisessa asemassa tuon repeilyn suhteen! Me ryhdyttiin tuohon pinkopahvitukseen ihan ainoastaan sen repeilyuhan vuoksi. Täällä on entisissä tapeteissa niin paljon repeilyä, että ajateltiin, että se tapahtuu sitten meillekin. Mutta kunhan päästään tuossa pinkopahvituksessa eteenpäin, niin todella toivon (sen työmäärän vuoksi), että ne tapetit eivät ainakaan ihan heti repeä. Mekin meinaan ensin paperoitiin ne saumat, mutta kaikki repes. Että tällänen oli tää alkutilanne :)

  VastaaPoista