Valon myötä

Tänään käytin lyhyen työpäivän hyväkseni mihinkäs muuhun kuin siivoamiseen. Kummasti tämä ihana kevätvalo näyttää villakoirat pahemmin kuin aikoihin...

Remonttirintamalla meillä on ollut hyvin hiljaista viime aikoina. Kellarin suihkutilat ovat edelleen kesken, mutta mielestäni me ollaan sopeuduttu tähän suihkuttomaan elämään todella hyvin. Suihkussa käydään aina kun vain on mahdollista ja saunaa lämmitellään sitten useita kertoja viikossa.

Lähenevä kesä pistää taas miettimään, mitä kaikkea siinä lyhyessä lämpimässä ajassa täytyy hoitaa. Jos ahdistuskäyrän huippua katsoisi nyt, olisi siellä ehdottomasti villiintynyt puutarha. Meillä ei ole kaivinkonetta (eikä muuten melkein enää ruohonleikkuriakaan), joten kukkamaan uudistaminen käsivoimin ei kummasti houkuta. Haluaisin puutarhasta helpommin hoidettavan, sinne pienen kasvimaan, joka ei olisi täynnä juolavehnää ja viereen pikkuisen kukkia. Vadelmapusikko alkaa olla täysin elämänsä lopussa, samoin muutamat viinimarjapuskat. Miten lie ollaankaan saatu ne sellaiseen tilaan? Nurmikkoa täytyisi kylvää ja multaa tilata niin paljon lisää, että hirvittää. Keväällä on onneksi aikaa suunnitella tulevaa kesää, toivottavasti ratkaisu löytyisi ennemmin kuin myöhemmin...

Nyt taidan kipaista hakemaan tuulettuneet matot sisälle ja nauttia ilta-auringon viimeisistä säteistä :)Mukavaa viikonalkua!

toivottelee

Sara

5 kommenttia:

 1. Linkitin blogisi eilen, niin ihanaa tunnelmaa. Hyvää viikkoa♥

  VastaaPoista
 2. Kiitos samoin <3 Mukavaa, että löysit blogini!

  VastaaPoista
 3. Kukkapenkkien perustamisessa kaivamiselta välttyy kun laittaa nurmen päälle paksun kasan sanoma- ja aikakauslehtiä. Pari senttiä lehtikerrosta on hyvä ja väliin ei luonnollisestikaan saa jäädä tyhjää. Sitten siihen rikkaruohoista puhdasta multaa päälle sen verran että taimet pääsee kasvamaan, esim. joku 15-20 senttiä. Ideana on se, että rikkaruohot kuolee valon- ja hapenpuutteeseen siellä alla ja lehtikerros lahoaa sitä mukaa. Pinnalle istutetut taimet puolestaan vahvistuu ja kasvaa hyvin. Näin saa tosi hyvän pohjan kukkapenkille paljon vähemmällä vaivalla ja siistimmällä lopputuloksella. Jos teillä on esim. savinen maa, niin se on hyvä myös jättää sinne alle, se pidättää hyvin kosteutta kuumina ja vähäsateisina kesinä. Kannattaa ehdottomasti kokeilla! :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos vinkeistä, jotain tuommoista olisikin järkevää tehdä. Nyt vain alan keräämään voimia kevättä ja kesää kohti :)

  VastaaPoista
 5. Hei Sara,
  Kiitos kun tulit kirjoittamaan blogiini, ihana oli löytää blogisi ja upea koti teille tulossa!
  Mulla olis muutamia kysymyksiä keittiörempasta ja laatoista, voisinko saada sähköpostisi niin laittaisin sinne? :)
  -Miia Niittylästä

  VastaaPoista