PuotiNyt kun sisätiloissa on uutta, mutta vielä sen verran keskeneräistä, että odottelen kuvaamista muutaman päivä, niin päätin ikuistaa muutaman paikan pihapiiristä. Meillä on puotirivi, joka on ennen ollut tärkeä varastorakennus ennen jääkaappia. Puotirivin ensimmäinen ovi on lihapuotiin, toinen ovi viljapuotiin. Viljapuodissa on vielä olemassa viljalaarit ja oma laari mm. herneille. Kolmas ovi on flikkatten puotiin, joka on ehkä ollut kesänukkumapaikka? Se on ainut, jossa on kaksi kerrosta ja kaksi erillistä huonetta. Neljäs ovi on mankelpuoti ja siellä sijaitsee kamalan kokoinen, puusta tehty vanha mankeli, jossa ovat vielä kivetkin paikoillaan. Viidennestä ovesta pääsee ulkohuussiin, jossa on neljä(!) kannellista reikää vierekkäin. Kaksi rei'istä on pienempiä ja olen aina ajatellut, että ne on tehty vaarilleni ja hänen kaksoisveljelleen. Mutta en nyt varsinaista totuutta tiedä. Hassu ajatus kuitenkin ne neljä reikää, ehkä niistä yksi on ollut miehille, yksi naisille ja kaksi lapsille? Palvelusväelle oli oma huussi rakennuksen toisella puolella.  Tässä flikkatten puodissa, jostä sisäkuvat ovat, on vielä hellyyttäviä yksityiskohtia jäljellä. Kaunis ovi, joka on ehkä ollut ulko-ovi? Puotirivi on ollut ennen luhtiaitta ja eräät asiantuntijat arvioivat, että sen keskeltä on jopa mennyt aukko läpi. Enpäs tiedä siitäkään silti varmaa tietoa. Mutta luhtiaitta on ollut varmasti ja kun haluttiin näyttää kaupunkimaisemmalta pihapiiriltä, niin rakennettiin aittarakennuskin umpeen. Kyllä nyt näyttää kaupunkilaiselta :)

Sisällä on myös useita vanhoja naulakoita ja niissä riippuu yhtä sun toista, kuten tuo vanha kainalosauva. Yhden oviaukon karmilistat ovat myös uskomattoman kauniit, ollakseen varastorakennuksen sisätilassa. 

Nyt taidan mennä valmistelemaan imuria yhden pölyisen lattian imuroimiseen, jotta se päästään maalaamaan. Viimeisiä lattioita viedään!!

- Sara

1 kommentti:

  1. Komea rivi! Mummoni lapsuudenkodissa oli myös ulkohuussissa useampi reikä rivissä. Pienet lapsille ja isot isoille. Se määrä oli todennäköisesti siksi, että porukkaa oli paljon ja yhden reiän alla oleva astia täyttyi nopeasti. Tyhjentämään olisi joutunut alvariinsa. Usemmalla reiällä saatiin sitten tyhjentää harvemmin vaikkakin enemmän kerralla. Sitä en tiedä oliko muualla noin vai kävikö koko perhe huussissa yhtäaikaa :))

    VastaaPoista