Asioita

Mielettömän pitkä tauko on taas ollut bloggauksessa. Mielessä pyörii yhtä sun toista, mutta ei oikein ole aikaa istua alas ja saada jotain kirjoitettua. Yksi uusi lukijakin on silti löytänyt blogini, tervetuloa!

Nyt (kun kerran saan jotain kirjoitettua!) istun alas ja ajattelen remonttiamme hieman taaksepäin.

Tämä talo, joka on alunperin rakennettu tiettävästi 1864, on meidän aikanamme muuttunut aika paljon. Kaikki ratkaisut, joita me ollaan tehty, ovat olleet aika pitkällisen (ja välillä puuduttavankin) harkinnan tulosta. Varsinainen remonttimme ja uudelleenrakentamisemme alkoi siitä, kun vuonna 2009 tarvitsimme yhden ulko-oven ja pari ikkunaa ja löysimme taitavan ja mahdottoman mutkattoman ja tutunoloisen puusepän ihan lyhyen matkan päästä. Hän muuten on tehnyt nyt myös hyvin kauniin (ja tutunnäköisen :)) keittiön myös tänne: niittylanlapset.blogspot.com.

Ulko-ovi ja ikkunat tulivat kellariin ja puuseppä teki ne täysin toiveiden mukaan. Sen jälkeen uskaltauduimme kysymään tarjousta keittiöstä ja toivoimme, että se olisi budjettimme rajoissa. Ja olihan se ja nyt kun puolitoista vuotta on uudessa keittiössä hurahtanut, en vieläkään vaihtaisi mitään! Keittiö on täysin meidän toiveidemme ja piirustustemme mukainen ja puuseppä toteutti kaikki pienet ja suuremmatkin ajatuksemme. Keittiön suunnittelun aikoihin aloin puhumaan miehelle varovasti betonitasoista ja muutaman kuukauden mietittyään hän päätti kokeilla, hyvin tuloksin. Olen noista betonitasoista edelleen ihan lapsellisen onnellinen :)Tapettien valinta kesti koko huushollin osalta ehkä kolme vuotta (!), joka ei tosin sekään ollut ihan huono juttu. Jos me oltaisiin valittu tapetit heti, niin meillä olisi aika tylsän näköistä, veikkaisin. Oli meinaan aika tylsiä ne ihan ekat tapettivalinnat :) Keittiön tapetti (Sandbergin punainen Miko) oli tosin aika alusta suunnitelmissa ja olen edelleen siihen hyvin tyytyväinen. Vaikka se on vaalea, niin silti se on tavallaan värikäs. Välitilan kaakelit samoin olivat kohtalaisen pitkään harkinnassa ja nettikauppa toisensa jälkeen tuli koluttua. Päädyttiin tilaamaan Marrakech designista nämä ihanaiset betonilaatat. Ja jos tässä nyt tällä kehuskelun linjalla ollaan, niin olenhan minä niihinkin hirmu tyytyväinen... Toimitus oli pitkä ja takkuinen, mutta paketti oli odotuksen arvoinen :) Samalla kerralla tulivat kellarin suihkutilan lattialaatat, jotka ovat nyt asennettuna ja niitä näytti jäävän ylimääräisiä laatikoita useampi ja saatanpa laittaa ne tänne jonain päivänä myyntiin! 
Kuvassa näkyvä hana on Alessin (Oraksen) keittiöhana ja tosi miellyttävä käyttää. Saarekkeessa meillä on Oraksen Ventura- hana, jossa on sekä käsikäyttöiset vivut, että automaattinen vedentulo. Kätevä, kun täytyy esim. likaisia käsiä huuhdella.Elämä pyörii eniten täällä meillä tuvassa. Lasten leikit ollaan pyritty pitämään muissa tiloissa, mutta kyllä me täällä eniten aikaa vietetään. Syödään vaikka näitä syksyllä kuivattuja omenoita ja muistellaan kesää :)
Oikein ihanaa ja rauhallista loppuviikkoa kaikille ja malja itsenäiselle Suomelle!

- Sara2 kommenttia: