Timanttinen allas

Viikko sitten meillä koettiin yhdenlaisia kauhunhetkiä, kun isoin betonitaso, arviolta muutama sataa kiloa, nostettiin paikoilleen. Naapurien miehet oli kutsuttu hommiin. Yksi tosin sai hyvän tekosyyn leikatusta umpisuolesta, jonka vuoksi myös minä pääsin ihan itse kantamaan. Jotenkin sitä olisi aina mieluummin jossain ihan muualla, kun kannetaan jotain painavaa ja hankalaa. Kyllä mä aina niihin kantajiin luotan, mutta stressi on huomattavasti pienempi, kun voi tehdä sillä aikaa muita juttuja, kun muut huhkii :) No, tällä kertaa se ei toteutunut. 

Hankaluus oli nostamisessa se, että oikeastaan 1/3 koko tasosta oli sellaista, mistä ei voinut kantaa. Siinä on kaksi niin kapeaa kohtaa (toinen reuna, eli altaan vierus ja kaasulieden aukon ja altaan aukon välinen osa), että niitä piti koko ajan varoa, etteivät murru. Tasossa on raudat sisällä, mutta kyllähän se betoni olis voinut murtua. Tason nostaminen hoidettiin kahdella liinalla ja siis neljällä nostajalla (mä kyllä en oikeesti edes nostanut mitään, taisin olla mukana ihan vapaamatkustajana). Kun päästiin tuohon saarekkeen viereen, pojat nosti tasoa aina sitten vähän kerrallaan. Sitten kun oltiin tarpeeks korkeella, niin kaadettiin se siihen päälle niin, että pidettiin niistä liinoista kiinni ja yksi oli ottamassa vastaan. Ja hienostihan se siihen meni! Oli oikean kokoinen ja ehjä.


Nyt on taso paikoillaan ja pintakäsiteltykin. Kuvassa ei taida silti vielä sitä käsittelyä olla. Päädyttiin parafiiniöljyyn, jota laitettiin useaan kertaan ja päälle tuli renessanssi-vaha. On kuulkaa riittoisaa ja hienojakoista vahaa, jolla ohjeiden mukaan voi tehdä melkein mitä vaan :) Käy ilmeisesti myös huonekalujen ja esim. jousisoittimien pintojen vahaamiseen. Meillä ehkä vahataan vielä jotain muutakin, koska purkki on 3l. 
Ja nyt kun vielä jatkan tätä luokattoman huonojen kuvien kavalkadia, niin loppuun kuva upouudesta altaasta, kuten näkyy. Salamalla altaasta tulikin niin huikaisevan kiiltävä ja timanttinen, että! Allas ei ole vielä paikoillaan, mutta ehkä jo huomenna! Pian kaksi kuukautta ollaan nyt kuskattu tiskejä edestakaisin, sekä ruoat, jotka on valmistettu tuolla toisessa talossa. Jos siis huomenna tähän tupaan tulee vesi, meidän pitää ehkä pitää juhlat :)Mukavaa viikon jatkoa toivottelee

- Sara

8 kommenttia:

 1. Voi vauvauvauvau!!!! Aivan mielettömän hieno taso! Voin kuvitella, miten karmeaa tuollaista järkälettä on yrittää liikutella, mutta nyt kun se on paikoillaan, ei sitä onneksi tarvitse koskaan siitä lähteä irrottelemaan.

  VastaaPoista
 2. Upean näköinen taso! Toivottavasti saatte kaikki toiminnot nyt saman keittiön katon alle, voin vaan kuvitella miltä se tuntuu :) ..sitä odotellessa..

  VastaaPoista
 3. Huh, ei olisi mun hermojen hommaa. Onneksi on ehjä ja paikoillaan!

  VastaaPoista
 4. Juu siinä on taso ja pysyy. Mies tosin on niin innostunut, että olisi nyt jo kiinnostunut kokeilemaan uutta... Mutta mä kyllä tykkään näistäkin niin paljon, että saa kyllä vähän aikaa odottaa :) Ja ei vielä tänään ole juhlia, mutta ehkä jo huomenna. Tää on niin tätä näiden putkarien ja kaasuasentajien ja sähkömiesten kanssa...

  VastaaPoista
 5. Wau, upea. Kertomuksesta välittyi homman hankaluus. Mutta onneksi miehet on taitavia :) Naisten osa on hermoilla (osaavatko sittenkään??!!) Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
 6. Hei, hieno taso! Mitä betonia siihen on käytetty ja mistä matskuista muotti tehtiin?
  -Johanna

  VastaaPoista
 7. Oijoi, nyt kysyt vaikeita... :) Muotit nyt ainakin tehtiin vesivanerista ja puurimoista, mutta toi betoni... Olikohan se nyt jotain erikoista?? Nyt en osaa suoraan sanoa, mutta ainakin se värjättiin rautaoksidilla, sen tiedän :) Täytyypä haastatella valmistajaa.

  VastaaPoista
 8. Kuvat kodistanne ovat hienoja. Jäin miettimään mistä olette saaneet noin ison purkin renessassivahaa. Olisin tosi kiitollinen tiedosta!

  VastaaPoista