Concrete

Meillä on tapahtunut yhdenlainen hurahdus betoniin. Mies on tehnyt betonista yhtä ja toista ja ihan ilmeisen mielellään. No, joskus vuosi - puolitoista sitten, kun aloin puhumaan, josko meille tulisi keittiöön betoniset tasot, hän ei ollut kovinkaan innostunut. Oltiin mietitty kivisiä tasoja, koska haluttiin tasot, jotka kestävät käyttöä, eivätkä ole kovin työläitä hoitaa. Puutasot heivattiin tässä vaiheessa pois, samoin kuin laminaattitasot, vaikkakin niiden hoidossa ei nyt mitään kikkoja tarvitakaan. Kun keittiön kalusteita nyt muutenkin suunniteltiin pitkän kaavan mukaan, mieskin ehti innostua betonitasoista. Ja keväällä niitä sitten jo suunniteltiinkin. Isäni, joka rakastaa excel-taulukoita ja muutenkin kaikenlaista laskemista ja suunnittelua, sai kunnian tehdä tasoille muotit. Kolme tasoa, kolme muottia ja kaksi päivää niiden tekemiseen meni. Muutama viikko sitten mies valoi tasot käyttäen rautaoksidilla värjättyä betonia ja kaksi pienintä tasoa saatiin parin viikon kuivumisen jälkeen nostettua paikoilleen ja niistä tuli täsmälleen sellaiset kuin haaveilinkin! Isoin taso vaatii kolmen muun nostajan voimat vielä, jotta se voidaan laskea paikoilleen. 


Pintakäsittely vielä uupuu, mutta ulkonäkö ei voisi olla mieleisempi. Nyt me ollaan matkalla siihen lopputulokseen, mistä ollaan haaveiltu. Sekoitus vanhaa ja uutta, rosoista ja viimeisteltyä, urbaania ja maalaista.


- Sara

5 kommenttia:

 1. Näyttää ihan mielettömän upealta! Kaikki kunnioitukseni rohkealle ideallesi!

  VastaaPoista
 2. Vau mikä idea! Näyttää oikein oivalliselta tasolta. Mikä pintakäsittely niihin tulee?

  VastaaPoista
 3. Oi mä rakastan! olen jo pidempään puhunut samasta miehelle mutta ei ole oikein innostunut.. on kuulemma niin vaikea toteuttaa... mä niin kuolaan!

  VastaaPoista
 4. No kiitos kiitos vuolaista kommentoinneistanne! Täytyy kyl sanoa, että mäkin joka kerta ohimennessä vähän ihailen niitä tasoja... On ne vaan munkin mielestä niin hienot. Pintakäsittelyasia vieläkin on vähän vaiheessa ja nyt ei olla pahemmin vielä tasoille laskettu mitään, mut niihin todennäköisesti tulee marmoriöljy ja sitten ehkä vielä joku vaha. Mut kattoo nyt, googlailu aiheesta vielä meneillään :)

  Mymmeli, tervetuloa joukkoon!!

  VastaaPoista