Vieraskuisti

Meitä on siunattu kahdella kuistilla, eli tuplaremontit yhteen kuistiin verrattuna. heh. Toinen kuisti vie suoraan tupaan ja mummola-aikana se olikin se ovi, mistä kuljettiin sisälle. Niinpä se silti jatkaa sellaisena edelleenkin. Vieraskuistia käytettiin sitten, yllätys, vieraiden tullessa. Vieraskuistilla oli kaksi pitkää naulakkoa ja eteisessä vielä yksi. Täällä mummun ja vaarin luona pidettiin paljon juhlia, ehkäpä ihan sen vuoksi, että sai käyttää vieraskuistia? No ei, vaan taisivat vaan pitää juhlien järjestämisestä :)

Vieraskuisti oli sisältä lastulevyjen peitossa, ylhäältä alas. Alta paljastui vaakalaudoitetut seinät ja ihan kunnossa oleva lankkulattia. Värit me aiotaan pitää suht alkuperäisinä. Me nyt ollaan jumituttu käyttämään Uulan maaleja ja ollaanhan me ihan tyytyväisiä kyllä oltukin. Vieraskuistin seinät tulee olemaan väriä Olki, katto Poutaa ja lattiaan tulee Pilvi. Sellainen kuisti.

Vieraskuistin ovet eteiseen ovat ootratut, niinkuin meillä on melkein kaikki muutkin sisäovet. Nuo ovat ainoat pariovet koko talossa. Toisesta ikkunasta on poistettu verho, ikkuna ei siis ole rikki :)

Lattia on painunut parista kohtaa ja niitä joutuu ilmeisesti altapäin korjailemaan. Nostetaan lankut ainoastaan jos on ihan pakko, koska alla ei siis ole mitään. Lankkujen raoista näkyy tällä hetkellä kellariin. Voipi olla, että lankut painuivat, kun sisälle kannettiin pari vuotta sitten taffeli-piano (jota oli kantamassa kuusi miestä) ja kuistin lattia silloin vähän piti ikävää ääntä. Mutta ei sentäs kukaan tippunut lattian läpi! Nyt vähän hirvittää ajatus...


Pintojen pesun suoritin tällaisella kidesoodaliuoksella, jonka purkki näyttää kuin olisi viime vuosisadan tuotoksia. Enpäs tiedä, mutta ihan hyvin se pesi. 
Nyt on vielä vähän pahimpien kohtien hiomista ja sitten pääsekin jo maalailemaan! Sitä odotellessa.

                  
                                                                       - Sara

2 kommenttia:

  1. Kauniit pariovet ja mikä onni, että kaksikin kuistia! Kiinnostuin tuosta kidesooda-liuoksesta. Voiko sillä suorittaa ihan lautalattioiden peruspesua? Varmaan. Ja pesutuloskin oletettavasti hyvä? Googlettamalla lienee olisi löytynyt vastaus, mutta kysynpä näin :) Eipä ole koskaan osunut kauppojen hyllyillä silmiin.

    VastaaPoista
  2. Heips! Ainakin siinä purkissa luki, että voi käyttää jopa astioiden tiskaukseen, eli tuntuu aika monikäyttöiseltä tuo aine. Ja ihan luonnontuote mun mielestä. Ja luultavimmin se lauttalattioiden pesukin käy, koska seiniäkin voi pestä. Mut eipä ole osunut munkaan silmiin aiemmin, mies vaan oli niin ammattilaisen oloinen, kun toi sen purkin ja sano, että tolla kantsii pestä :)

    VastaaPoista