Väärää maalia seiniin

Olipa ihana eilinen päivä! Ja ilmakin suosi äitiä kukkamaalla :)

Mutta tuosta maalauksesta. Hankittiin em. vieraskuistiin seinämaali ja mies sen sitten yhtenä iltapuhteena maalaili. Ihmetteli vain hieman sitä maalin koostumusta. Oli kuulemma ollut ihmeellinen maalata ja kuivahtikin melkein sutiin ja jätti kummallisen raidallista jälkeä. Maali oli Uulan Into-sisämaali, jota me ei olla aiemmin käytetty. Sen vuoksi jatkettiin maalausta ja ajateltiin, että kyllä se siitä tasoittuu. Mies meni seuraavana päivänä maalauksesta paikalliseen Kodin Terraan ostamaan lisää sisämaalia vieraskuistin kattoon ja kuulikin, että ei niitä sisämaaleja saa Uulan sävyillä, vaan pitää olla Tikkurilan kartasta. Eli... Vieraskuistin Olki-sävyinen maali on Uulan vesiohenteinen sisämaali, joka on sävytetty Uulan sävytahnalla, joka on puolestaan öljypohjainen. Ja minä vielä näin tämän sävytysprosessin, mutta en tietenkään itse tiennyt, ettei niin voi sävyttää, vaan tottakai oletin, että ne siellä Kodin Terrassa tietävät. Tai siis ei tullut mieleenikään, että he voisivat tehdä noin ison virheen.

Se maali on nyt sitten seinässä, näyttää läheltä katsottuna ei niin hyvältä, mutta tuskin sitä kukaan huomaa. Ei sitä poiskaan meistä kumpikaan aio ottaa. Vai kutsuako Kodin Terra paikalle?
Mutta jos jotain ikävää, niin jotain hyvääkin. Minä tapetoin yläkerran WC:n. Kokemus oli ensikertalaisena tapetoijana aivan mahtava! Tapetti oli Sandbergin Margot-tapettia ja ei kyllä tällä hetkellä uskoisi, millaisena ryppykasana se välillä käsissäni oli... Se on nyt pysynyt seinässä ja vessakin on siis askeleen verran mennyt eteenpäin!

(Toim. huom. Kulma on tapetissa rumasti auki, mutta menee peittoon kulmalistalla. Kaikki kulmat olivat niin vinksallaan, että päätettiin listoittaa ne ihan suosiolla.)

Mukavaa alkuviikkoa!

Toivottelee

-Sara

5 kommenttia:

 1. Intoa on meillä sisäkatoissa mutta en kyllä yhtään muista sävytettiinkös sitä. Aika erikoista ettei pastoilla saa sävytettyä.

  VastaaPoista
 2. Joo ne Uulan pastat on siis vain niihin ulkomaaleihin ja muihin öljymaaleihin, eli esim. lattia- ja kattomaaleihin, mutta sisämaalit, Into nimenomaan on vesiohenteista ja se pitää sävyttää Tikkurilan väreillä. Eli nyt tiedän.

  VastaaPoista
 3. On aina joskus kinkkistä tuo maalien kanssa pelailu, ei ainoastaan se oikean värisävyn valinta. Itse suosiolla asioinut suoraan maaleihin erikoistuneessa kaupassa, niin ei tällaisia ongelmia ole tullut vastaan, vaikka juuri Intoa onkin käytetty.
  Hyvältä se kuitenkin kuvassa näyttää ja hauska valinta tuo tapetti, ei ihan tavanomainen! :)

  VastaaPoista
 4. No voi kökkö, johan on ammattitaidotonta porukkaa tuolla tavalla maalia myyvässä liikkeessä! Meillä on Intoa yläkerran Halltex-laatoissa ja seinissä ja se on kiva maalata eikä anna hajuhaittoja.

  VastaaPoista
 5. Eilen yritinkin vastailla jo, mutta erroria ilmoitti koko ajan.

  Sara, olispa tosiaan vain se värisävyn valinta, siinä sitä on jo hommaa ihan tarpeeksi. Me joudutaan käyttämään kodin terraa, koska se on täälläpäin ainoa paikka, josta Uulan maaleja saa suoraan, muualla on yleensä tilaustavaraa. Käsittämätöntä, mutta totta.
  Ja kyllä mäkin uskon, että ihan hyvä siitä kuistista tulee.

  Laurakaisa, toisaalta ei ollut yllätys, että kyseessä oli em. liike. Yleensä kun sieltä jotain etsii, niin ensimmäinen kysymys myyjiltä on ai mitä? Toinen on sitten lausahdus, että en oo kyllä ikinä kuullutkaan. Ihmeen sitkeesti ollaan vaan jaksettu käydä siellä. Bonukset vissiin vilisee silmissä :)

  VastaaPoista