Vaikea harmaa

Ollaan yritetty pariinkin otteeseen maalata yhtä sisäseinää tuvassa. Kummallista kyllä, mutta vaikka kuinka yritetään saada ruskeaan vivahtavaa harmaata, sinistä tuppaa tulemaan.

Ruskeaan vivahtavaa harmaata ollaan maalattu nyt yhteensä neljään kertaan (kahdesta eri purkista, Uulan Into-maalia) ja molemmat tulokset ovat säälittävän sinisiä. Enää en usko mihinkään maalikaupan tekemään virheeseen, kuten luulin ekan purkin jälkeen, vaan katon, seinien ja lattian heijastuksiin. En vaan tiedä, kuinka ruskeaa pitäisi olla, ettei se olisi enää sinistä...

Ensimmäisessä kuvassa on maalattu ensimmäisellä purkilla ja toisessa toisella.

Ei ole harmaata ei.

Siitä huolimatta, mukavia kesäkelejä toivotellen,

- Sara

2 kommenttia:

  1. "Tuhat sävyt" ovat mielestäni hyvät perusharmaat (S 0500-N, S1000-N, S1500-N, S2000-N jne., mutta niitä ei kannata sävyttää Tikkurilan koneella, sävystä tulee erilainen). Tikkurilan sävykartassa taas on hyviä ruskean harmaita sävyjä koodilla (kirjain eteen)481-487. Mitä sävyjä olet kokeillut?
    T: maalimyyjä

    VastaaPoista
  2. Ympäröivät värit ja valo vaikuttaa myös paljon sävyn havaitsemiseen. Meilläkin neutraali harmaa lattiamaali muuttui vihertävän sävyiseksi kun seinät maalattiin laventelin värisiksi (jonka senkin PITI olla harmaa).

    VastaaPoista